Harry Potter och dödsrelikerna

1 februari, 2011
Av

Vi på Björnkullabladet har bestämt att börja med något nytt, nämligen… Filmpanelen! Här kommer den första recensionen:

Harry Potter och dödsrelikerna – del1

Harry Potter är ”den utvalde”. Det är han – det måste vara han – som besegrar Lord Voldemort, den ondaste trollkarlen någonsin.
Harry måste ta sig an det sista, farligaste, till synes ändlösa uppdraget. Att förgöra Voldemort. Så istället för att återvända till sitt sista år på Hogwarts ger sig Harry ut, tillsammans med sina bästa vänner – Ron och Hermione för att hitta och förstöra alla horokruxer Voldemort skapat – föremål som gör honom odödlig, föremål som bara går att skapa efter att man begått mord, föremål som innehåller bitar av Voldemorts själ.
En historia om mörker och ondska men också om vänskap, kärlek och avundsjuka.

”Va! Det slutade ju mitt i?”
Just det!  Harry potter och dödsrelikerna – del ett!
Filmen är uppdelad i två delar för att allt ska få plats och det har den tjänat på. I tidigare filmer har de hoppat över ganska mycket, man hängde nästan inte med. Men nu var allt tillräckligt tydligt, jag tycker att det här var den bästa filmen hittills.

Daniel Radcliffe, som spelar Harry Potter, har blå ögon. Fast det står hur många gånger som helst i böckerna att Harry har Lilys(sin mammas) gröna ögon. Men det är nog mitt största klagomål vad gäller skådespelarna. Och ögonen spelar ju egentligen ingen roll.
Min favoritkaraktär är Luna Lovegood, en Ravenclawelev i  årskursen under Harry. Hon spelas av Evanna Lynch som gör ett riktigt bra jobb. Hon spelar Luna precis som jag har tänkt mig henne. Snäll, god, nyfiken och underbart underlig.

Harry, Ron och Hermione reser runt i Storbritannien så det blir flera naturscener av olika slag. Det livar upp stämningen lite på något sätt, bland alla dystra mörka scener.

Kommentera gärna recensionen här nedan. Har du själv sett en bra film nyligen? Kanske någon som just haft premiär? Eller en riktig gammal klassiker, som ingen borde missa? Skriv då gärna en filmrecension och maila den till bladet@friskola.nu så kanske vi publicerar just din text!

Comments are closed.