Årets årskrönika 2010!

7 januari, 2011

Nu har vi passerat 2010. Under året som gått så har det hänt en hel del på skolan och i världen. Nu är det många i radio och i tidningar som har årskrönikor, så därför tänkte vi ha en!

Mars

“Välkommen till Björnkullabladet!” lyder rubriken på bladets första inlägg. Här börjar bladets historia!

April

Tove skrev om att ett rum i k-huset stängdes eftersom elever hade förstört t.ex. en klocka, tangenter på tangentborden till datorerna, en datormus, men även hällt vatten på golvet. Tråkigt!

Vi skrev också om skolans dag, en tradition där vi samlar in pengar för att hjälpa skolelever i andra länder. I år samlade vi in pengar till de drabbade i Haiti genom att sälja lotter, kakor, ha olika stationer med t.ex. bollkastning eller tipsrundor av olika slag etc (det mesta kostar pengar) Vi lyckades samla in 48374:-!

Tove publicerade bladets första novell, ”Lämnad”.

Sura arbetsgubbar grävde små gropar som de skulle ljuta fast pingisbord i, och den 29 april kunde vi spela pingis utomhus för första gången på södertörns friskola. Bladet rapporterade såklart!

Juni

Varje år gör 9MD en musikal, i år vart det en tolkning av Hair! Lagom lång och mycket bra.

Kronprinsessan och Daniel, från Ockelbo, gifter sig! Ett stort bröllop som sändes live på TV. Den något arga krönikan med rubriken ”Ja! Bröllopet är här! Eller!?” skriven utav Ida handlar om att det är för mycket tjat om deras bröllop i TV och tidningar och överallt, på chokladaskar, affischer vid tunnelbanorna!

Skolan fyllde 10 år! Det firades med sång och hissning av en ny flagga.

Vi hade riksdagsval i Sverige. Det gick dåligt för Socialdemokraterna och SD kom in i riksdagen, vilket David skrev en krönika om.

Strapatsen 2010! Den 24:e september klockan tio så startade årets strapats! Vädret var fint och det var många många som sprang ute i skogen. Klasstävlingen ”stora strapatsen” vann 7BF och ”lilla strapatsen” vann 6GP i år. Den individuella tävlingen korta banan för årskurs 6 vanns av Ebba Lecht 6NV och Magnus Åström 6GP. Ebba är orienterare och Magnus fotbollsspelare. Den långa banan för årskurs 7-9 vanns av Linnea Engstedt 9BF och Andreas Hultqvist 9GF, båda orienterare. Här kan du titta på starten .

Oktober

Cecilia skrev en krönika om att hon inte alls gillar manga, och att hon har flera ”mangaälskande” kompisar. Hon ställer sig frågan ”Varför är det så intressant? Vad är det som är så speciellt?” och ber därför några personer berätta varför de gillar manga!

22 oktober + snö!” lyder rubriken, och det var precis vad som hände! Det var 0.5 minusgrader hemma hos mig när jag vaknade den morgonen, och det snöade. Snön höll sig hela dagen, men som tur var så blev det inget större snöbollskrig.

Krönikan ”Diska på lektionstid, varför?!” publicerades på Bladets hemsida och drar igång en liten diskussion om man ska diska i köket på skolan eller inte. Läs krönikan och delta gärna i diskussionen!

Erik vann skolans tävling i rubikskub med medeltiden på 50,70 sekunder och snabbast lösning på 44,40 sekunder , så han fick åka till Skara och tävla mot andra högstadie- och gymnasieelever. Hans medeltid där var på 42,57 sekunder och snabbast lösning på 36,72 sekunder. Med de tiderna hamnade han som 19:de bästa bland Sveriges högstadie- och gymnasieelever. Grattis Erik i 7Nv1!!!

Tove publicerar ett antal inlägg om sin resa till Jordanien.

Siri Morberg vann höstbildstävlingen med denna vackra bild.

Det brann i PC-hallen i Stuvsta och bladet rapporterade! Många brandbilar, ambulanser och poliser kom. Hela PC-hallens propprum/förråd var helt förstört av branden. Det var en anlagd brand men det finns inga misstänkta.

Första advent. Var försiktiga med ljusen varnar vi på Bladet!

December

Lucia! Den 13 december var det lucia och 6-9 MD hade en luciakonsert, den var något lång men med mycket fin sång!

JULAFTON!!! Den 24 december som varje år (för oss svenskar i alla fall) var det julafton, med familj och släckt, mat, Kalle Anka och hans vänner, paket och snö! Men alla kanske inte firade jul med allt det där, det finns folk som inte har råd med mat och paket, de kanske inte har en familj heller. Vi höll tävlingar och skrev boktips.

Nyårsafton! Som vilken dag som helst, fast  du får vara uppe till 12.00 och lite till, äta mycket mat och kanske skjuta nyårsraketer! Men tänk på att det finns folk som inte har råd att fira som oss och försök göra något åt saken!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!!

Hur firade du jul?

Visa resultat