Bladets Boktips!

14 december, 2010
Av

Tredje advent ha passerat och idag är det 10 dagar kvar till jul, nu är det riktigt kallt och mörkt ute på eftermiddagarna och då är det mysigt att tända ljus, ta fram en bra bok och läsa. Så därför tänker vi på redaktionen tipsa om två bra böcker!

Boktips 1:

Nästan alla ungdomsromaner nu för tiden handlar om utsatta flickor med problem av olika slag. Det blir lite deprimerande att läsa om alla dessa hemska liv i längden. I boken ”Ursäkta att man vill bli lite älskad” beskriver Johanna Thydell den helt vanliga flickan Nora Jonassons liv. Nora är en helt vanlig tonårstjej, hon skär sig inte i armarna eller stoppar fingrarna i halsen. Hon är inte psykiskt sjuk, extrem tjock eller mobbad. Hennes föräldrar är inte skilda, har alkoholproblem och ingen hon älskar har dött.

Hennes liv är kort sagt helt normalt och vanligt. Det är otroligt befriande att läsa en så rolig, spännade och gripande bok utan att bli deprimerad och kunna känna igen sig i Noras vardagliga problem.

Jag rekommenderar starkt den här boken och tycker verkligen att ni borde läsa den!

Boktips 2:

Boken “ Tvillingarna Thorntwaits testamente” är en något speciell men väldigt rolig bok. I vissa delar i boken kan den även vara något sorlig.

Den handlar om tvillingparet Lorelli och Ovid som bor på en stor herrgård, föräldralösa. I hela sitt liv har dem försökt ta ihjäl varandra på alla möjliga sätt och ingen utav personalen på herrgården har försökt stoppa dem. Men på tvillingarnas 13 årsdag föreslår Ovid att de ska bli vänner, Lorelli vet inte om hon kan lita på sin tvillingbror och vill att de ska ändra testamentet. Deras advokat och hans son flyttar in på herrgården ett tag för att ändra testamentet. Ovid har onda aningar om advokatens son och gillar inte att hans syster umgås med honom.

Denna bok är skriven av Gareth P. Jones och är väldigt bra. Själv kunde jag inte slita mig från boken och ville veta slutet redan från början, men vart lite ledsen när den tog slut. Ni borde verkligen ta tid och läsa den!

Ha en trevlig lässtund!

Comments are closed.