Julklappstips

5 december, 2010
Av
Idag är det andra advent och det börjar dra ihop sig till julafton. Det är bara tre arbetsveckor kvar! Vad ska man ge till alla i familjen på julafton? Det kan vara svårt att komma på ibland så därför kommer vi på redaktionen med lite tips. Gör egna julklappar, det är personligare och roligare att få!

Tvålar:

Gör egna tvålar och ge till mamma. Du behöver tvålmassa, tvålfärg om du vill färga tvålarna och sånt du vill pynta tvålarna med. T.ex. glitter eller roliga små plastfigurer du har hemma, torkade blomblad är också fint! Tvålmassa och tvålfärg hittar du i hobbyaffärer, instruktioner följer med.

Kudde:

Sy en kudde till ett syskon! Använd ett skönt tyg och en färg som syskonet gillar. Brodera syskonets namn på kudden eller så kan du trycka ett eget tryck eller måla något fint på kudden med textilfärg (använd ej textilfärg på flis). En riktigt mjuk julklapp.

Kortlek:

Gör en kortlek av något slag, t.ex. memory eller en helt vanlig kortlek till någon i familjen som gillar att spela kort. Klipp ut korten i exakt samma storlek i tunnpapp (52 st kort om det är en vanlig kortlek). Rita egna motiv på korten eller sätt fast foton. Sätt t.ex. fast ett kort på pappa på alla kungar i din kortlek istället för att rita en kung! Färglägg kortens baksida i en gemensam färg eller låt den vara blank.

Comments are closed.