Strapatsen 2010!

27 september, 2010
Av

Klockan är ungefär 9.10 på morgonen och det är redan många på skolgården som ska springa lilla och stora strapatsen här på Södertörns friskola. När klockan börjar närma sig halv tio är det fortfarande många på skolgården fast man ska hämta sin nummerlappar från fotbollsplanen nu! Kvart i tio så är det rätt tomt på skolgården utanför matsalen, bara några är kvar än och har inte gått upp till fotbollsplanen för att värma upp.

Väl uppe på fotbollsplanen så har dom börjat med lite uppvärmning och Markko pratar på för fullt i micken som står framför första fotbollsmålet. Han nämner att någon i 7nv1 fyller år idag men säger fel namn! Sedan är det bara någon minut kvar till starten.
Markko och hela gänget som ska springa räknar ned, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1! Alla springer väldigt snabbt i starten, främst dom som är längst fram! Man hör lite gormande men främst fötter som springer. Nu är strapatsen igång!
Det går 37 minuter och man hör hejarop från de som sitter och tittar vid målet (de som inte sprang). Magnus Åström från 6Gp springer in i mål, och är vinnaren i herrklass i lilla strapatsen! Några minuter senare kommer Oskar Thulin och Joel Arnelo från 6Nv1 in i mål och kommer alltså på delad andraplats i lilla strapatsen!
Det går en stund, några killar som springer lilla strapatsen kommer in i mål men sedan kommer en tjej springandes mot målet, och det är Ebba i 6Nv1 som kommer in i mål och vinner damklassen i lilla strapatsen efter 44 minuter!
Jag söker upp vinnaren av lilla strapatsen herrklass och får ett par minuters intervju med honom.
“Magnus Åström, du vann lilla strapatsen men slog inte rekordtiden, hur känns det?”
“Lite snopet faktiskt”
“Jaha, okej, men sprang du hela vägen?”
“Jag joggade, men i slutet så sprang jag allt vad jag kunde”
“Bra kämpat! Hur tror du det kommer gå nästa år?”
“Bra men inte lika bra!”
Fler och fler kommer in i mål, men ingen från stora strapatsen, tiden går och många är förväntansfulla på att se vem som kommer vinna årets stora strapatsen. Helt plötsligt hör man höga jubel och glada skrik. Andreas Hultqvist från 9Gf springer in i mål! Andreas har vunnit stora strapatsen på tiden 1:16 och säger att det känns “grymt” .
Tiden går och tvåan i herrklass i stora strapatsen blir Milan från 7Nv1.
På tiden 1:29 blir Linnéa Engstedt 1:a i stora strapatsen i damklass, jag får tid att ställa några frågor till henne:
“Hur känns det att vinna stora strapatsen?”
“Just nu är jag bara trött.”
“Okej jag förstår, men sprang du hela vägen?”
“Jag gick i 2 uppförsbackar”
“Okej men bra jobbat!”
Nu har alla pristagare kommit i mål och det är bara att vänta på dom som är i skogen och springer eller går med ett och samma mål, att komma i mål!
Tiden går, en efter en kommer i mål och dricker, äter och ser trötta ut, men även gästlöpare har kommit i mål. Efter prisutdelningen letar jag upp en gästlöpare och ställer några frågor:
“Hej, jag är Ida från skoltidningen och du är gästlöpare, men vad är ditt namn ?”
“Jag heter Torbjörn Lindquist”
“men varför ville du springa det här loppet?”
“Det verkade spännande, min son sa också att han skulle slå mig”
“Okej, vad heter din son ?”
“Simon Lindquist”
“Vilken bana sprang du och vad är din tid om jag får veta?”
Jag sprang den långa banan på 1 h och 34 min, den är inte direkt hemlig tiden står ju på tavlan där borta, svarar han och pekar på resultattavlan som hänger vid ingången till byggnaden med idrottssal.
Kring klockan två går dom flesta mot buss och tåg efter en spännande och delvis jobbig dag!

Kommentarer:

 1. Ida Almroth Tissari - 27 september, 2010 18:21

  nee det är inge bilder…!

 2. Cecilia wewel - 27 september, 2010 18:59

  Jättebra intervjuer!det var synd att du inte kunde vara med och springa men det var bra att du kunde observera hela alltet från mål!

  • ida - 1 oktober, 2010 16:24

   tack ! <3

 3. [...] Strapatsen 2010! Den 24:e september klockan tio så startade årets strapats! Vädret var fint och det var många många som sprang ute i skogen. Klasstävlingen ”stora strapatsen” vann 7BF och ”lilla strapatsen” vann 6GP i år. Den individuella tävlingen korta banan för årskurs 6 vanns av Ebba Lecht 6NV och Magnus Åström 6GP. Ebba är orienterare och Magnus fotbollsspelare. Den långa banan för årskurs 7-9 vanns av Linnea Engstedt 9BF och Andreas Hultqvist 9GF, båda orienterare. Här kan du titta på starten . [...]

 4. 6gp - 17 maj, 2011 19:08

  mange vann han ägde alla