Sjuorna har fått kontor

13 september, 2010

Vi sitter alla i klassrummet och väntar spänt. Det är precis en vecka sedan vi önskade vilka vi ville dela kontor med och alla hoppas få sina bästa vänner. Någon hamrar med en penna mot bordet och längst bak viskar eleverna till varandra, undrar om de kommer att hamna i samma kontor eller skryter om vad de ska ha för coola prylar i sina kontor.

Lärarna talar olidligt långsamt om allt som inte är tillåtet att ha och hur man ska göra för att bestämma plats. Sedan börjar de att ropa namn och eleverna försvinner en efter en.

Jag är en av de som ropas upp först och jag skyndar ut ur klassrummet, genom korridoren till det första kontoret på höger sida. Det är ett ganska litet rum så när jag kommer in ser jag direkt ut genom det stora fönstret på motsatta sidan av kontoret. Väggarna är målade i en blekgul nyans och på båda sidor om mig sitter det mörka bänkskivor med skåp ovanför.

1. ida - 18 september, 2010 17:07

bra änsla i början! jag kännde mig lika spännd när jag läste det som när jag satt i klasssrummet, men du kunnde skrivit mera för det tog slut så tvärt så att säga ! kram ida

2. Alice - 10 november, 2010 20:02

Ni kommer tröttna på de där kontoren. Efter bara ett år så kommer ni inte orka bry er om alla era ”coola prylar”, efter bara ett år förfaller erat ganska mysiga kontor till en trist plats man bara befinner sig i någon minut. Tro mig, ni kommer att ha tröttnat iaf i nian. Då är inte dessa kontor lika kul längre.