Ta tillbaka dom gamla glassarna!

27 juni, 2010
Av
(bilden kommer härifrån)

”Nu när det börjar bli varmt och skönt kan man äntligen köpa glass igen!”, tänker jag och styr glatt stegen mot närmaste kiosk. Men väl framme vid glassboxen inser jag att min favoritglass är borta! I stället ligger där en ”High School Musical”-glass, en bröllopsstrut och någon jädra smileyglass som jag skulle skämmas för om jag köpte. Så besviken och tömd på sommarglädje lunkar jag ut ur kiosken igen.

Vart har den tagit vägen? undrar jag. Varför har den blivit utknuffad av dessa nya, främmande glassar? Den där goda, som just jag tyckte så mycket om? Den sålde säkert inte tillräckligt bra. Ingen köpte den. Fel. JAG köpte den. JAG älskade den. Men vad spelar det för roll när man inte tjänar några pengar på den?

Livslängden på en nyhet från GB är ungefär två år. Så nästa gång det dyker upp en glass jag gillar får jag helt enkelt stressäta den i två år tills den försvinner igen. Eller så får jag i sommar försöka pressa i mig hundratusen bröllopsstrutar tills jag lär mig att tycka om dom. För min favorit är och förblir försvunnen. Utknuffad. Bortglömd. Jag suckar och siktar in mig på seven eleven. Där har dom en yoghurtglass med jordgubbssmak som jag tycker om.

I år tjänar inte GB några stora pengar på mig. Det är deras straff för att dom tog bort Cornetto choklad. Och magnum vit. Och solero popps. Och igloo. Och om flera gör samma sak kanske vi får tillbaka våra gamla älskade glassar. För visst är det inte bara jag som saknar dom?

Etiketter:

Kommentarer:

  1. Ida Almroth Tissari - 27 september, 2010 18:26

    jag tycker det är kul med nya glassar, men det är dåligt att dem tar bort dem gamla glassarna!man borde inte ta bort dem gamla glassarna !

  2. Jacob - 26 oktober, 2010 14:16

    Håller med!!!!!!!!!! dom gamla glassarna var myket godare en dom andra. Min gamla favorit glass iglo som var en stor kola is glass med dubla pinnar. den försvan två år. nu har den kommit till baka under namnet bilar och smaka ananas och jordgub som jag tyker är JÄTTE äkligt till samans.