Den 19 Juni ringer kyrkklockorna

4 juni, 2010
Av

Äntligen är det efterlängtade bröllopet mellan vår kronprinsessa Viktoria och hennes Daniel snart här. Det som svenska folket ser är ett härligt och lyckligt bröllop där två kära själar äntligen blir förenade, men hur känner dem själva inför bröllopet skulle man vilja veta. Speciellt skulle jag vilja veta hur Daniel  känner nu när han har hela svenska folkets ögon på sig. Jag tycker att det är väldigt modigt av honom att nu välja att vara den som befolkningen har så stora krav på. Det finns så många kungabröllop som inte varit särskilt omtyckta på grund av att prinsens eller prinsessans trolovade haft trasslig bakgrund och annat, men att Daniel fick folket på sin sida redan från början har nog gjort att hans val varit lättare att ta. Hade inte kungahuset och folket tyckt om Daniel så hade kanske inte ett giftermål varit lika självklart. Men pressen på honom är fortfarande stor, så kärleken till Viktoria måste vara minst lika stor eftersom han tagit beslutet att ta detta stora steg.

Nu när det bara är några veckor kvar till den stora dagen så är tidningarna fulla av skvaller om precis allt som har med bröllopet att göra och butikerna är lika fulla dem med allt ifrån chokladaskar till dukar med Viktoria och Daniel Westling på. Det har dragit en bröllopshysteri över Sverige vilket faktiskt är förståeligt eftersom något som detta inte händer varje dag. Men denna hysteri som drabbat oss delar vi också med andra länder som också tycker att det är roligt med ett kungabröllop. Det är förstås bra med sådan publicitet för Sverige men sedan glömmer vi bort att detta faktiskt är ett bröllop av kärlek. Jag undrar om Daniel och Viktoria också glömmer bort det ibland och känner pressen från Sverige mer än någonsin eller om kärleken är för stark för att bli påverkad av oss runt om. Det är svårt att veta, men en sak som är säker är att Daniel Westling är en modig man som tar detta steg för kärleken!

Kommentarer:

  1. Anna - 7 juni, 2010 08:12

    …Dessutom borde han känna VÄLDIGT stor press med tanke på att det pampiga bröllopet bekostas av hela sveriges skattepengar! Bra skrivet förresten!

  2. Jacob - 26 oktober, 2010 14:43

    Jag är scout så jag fick stå levande häck. vi fick god mat men vi fick tillfälig timitus när vi gick föbi en trum grup. Men vad gör man inte för det kungliga paret?