”Det är en väldigt trevlig kväll!”

3 maj, 2010

I onsdags var det återigen dags för Skolans dag!  Jag gick runt på skolgården och frågade folk vad de tyckte om kvällen.

Utanför träslöjden i praktiska huset haffade jag Petra tillsammans med en liten pojke:

- Hej Petra! Vad har ni gjort här ikväll?

- Vi har varit och ätit, kastat boll och skjutit med gummipistolen.

- Var det god mat?

-  Ja, det var det verkligen! Maten var det bästa med hela kvällen, haha.

- Har ni skänkt några pengar då?

- Ja, fast inte så mycket. Men vi har lagt i bössor. Och ätit då, förstås.

- Har det varit roligt?

- Jodå, det har varit jättetrevligt även om vi inte hunnit göra sådär jättemycket. Men det var ganska svårt att hitta när man inte känner till skolan så väl.

Något senare på kvällen, när det hade börjat regna, hittade jag Håkan och Susanne Lanfeldt utanför drama/multisalen under det skyddande taket:

- Hejsan! Vad har ni hittat på här under kvällen?

- Vi har tagit en massa lotter, fikat i 9nv2:s café och varit här och tittat på musiklasserna i sexan och åttan. Fast egentligen skulle vi bara titta på åttorna men vi kom tidigt och fick se sexornas också, som en liten bonus.

- Var uppträdandet bra?

- Jadå, de var duktiga.

- Har ni skänkt några pengar?

- Ja, vi har ju betalat för allt vi gjort och lagt i lite bössor. Och så önskade vi en låt på 8MD:s jukebox.

- Vilken låt?

- Bohemian Rhapsody, det är en riktigt bra låt och dom var jätteduktiga.

- Har det varit roligt?

- Ja absolut! Det är andra året vi är här nu. Eller vi kanske var här förrförra året också? Ja, tredje året kanske. Det är en väldigt trevlig kväll.

- Vad har varit roligast?

- Det måste nog vara jukeboxen, det var kul.

Aktiviteter hos 7Gf på Skolans dag

Skolans dag går i år ut på att samla in pengar till katastrofdrabbade Haiti och uppbyggandet av skolor där. Det fanns mycket att hitta på under kvällen, bland annat uppträdanden med MD:klasserna, konstutställning, lotterier, bollkastning, spansk hörna och flera olika caféer. Skolan får in ungefär 30.000 kronor till välgörenhet varje år genom skolans dag och i år räknar man med att det kan bli ännu mer.

- Räkningen är inte färdig än, men vi anar ett rekord, säger Gun, biträdande rektor.

Och det är inte svårt att föreställa sig. Jag pratade med Greer som hjälpte till vid 6MD:s café vid drama-salen. Alla klassens skivor har gått åt och mer än hälften av fikabrödet. Totalt drog deras café in 1680 kronor. Runt om på skolan har pengarna strömmat in och skolmatsalen har ständigt varit full av matglada syskon, föräldrar och släktingar.

Torsdagen har varit en städ och utvärderingsdag på skolan. En så kallad ”Dagen efter” säger Linde och skrattar.

Skolans dag blev en riktig succé trots halvdant väder och alla på skolan bör känna sig stolta över alla pengar vi har dragit in.

Bra jobbat guys!

1. Linde - 16 maj, 2010 19:47

Bra skrivet, Hedda! Du är duktig på att skriva reportage.
    Linde