Skolan hjälper till att laga på Haiti

28 april, 2010

I år samlar Södertörns friskola in pengar till återuppbyggandet av skolor i Haiti där en jordbävning för några månader sedan fick nästan allt i landet att rasa.

Jordbävningen i Haiti - 2010

Tisdagskvällen den 11 januari skakade en jordbävning Haiti. Jordbävningen mätte 7.0 på richterskalan (en skala som mäter jordbävningars energi). All el försvann, hus rasade in och tusentals förvirrade och rädda människor flydde ut ur sina rasande hus i Haitis huvudstad Port-au-Prince, som låg väldigt nära jordbävningens centrum. Fler än 100 000 människor dog under jordbävningen och dess efterskalv.

– Parlamentet har kollapsat. Skattemyndigheten har kollapsat, skolor och sjukhus har kollapsat. Många döda finns inne i skolorna, sade Haitis president René Préval på onsdager efter skalven. EU, USA och massor av andra länder och organisationer har hjälpt Haiti med återuppbyggandet, men trots det behövs fortfarande massor av pengar och hjälp för att Haiti ska bli ett fungerande land igen.

Det är det Södertörns friskola kommer att samla pengar till under ”skolans dag” (onsdagen den 28 April). Vi samlar framförallt in pengar för att kunna bygga nya skolor i Haiti i sammarbete med Rädda Barnens katastrofhjälp. Tanken är att vi under några år ska följa och stötta återuppbyggandet av skolor på Haiti. Skolan har tidigare samlat in pengar till byggandet av skolor i Afghanistan och Södertörns friskolas vänskola i Dharampur i Indien.

1. systramy - 9 maj, 2010 18:13

Alltså. Du är för duktig!
    Bästastaste du 83