Skrivande och fikabröd!

26 april, 2010
Av
Visste du att Södertörns friskola ska starta en skoltidning!? Jo, nu har vi en skoltidning! För i onsdags meddelades alla som hade sökt in till Björnkullabladet att de hade kommit in!

Journalistkurs med Julia Skott

I torsdags så höll Julia Skott en liten kurs för oss som kom med i skoltidningen. Hon berättade lite om sig själv och hur hon blev journalist, sen fick vi berätta om oss själva, vad vi heter och vad vi skriver. Alla på kursen skrev allt från dikter och nedskrivna tankar till noveller och brev.

Hon berättade även vissa saker som är viktiga att tänka på när man skriver. Till exempel är det viktigt att tänka på frågorna när, var, hur, vem och varför. Frågan varför är mest intressant och svårast att ta reda på, men är alla journalisters dröm att få svar på i en intervju.

Efter en stunds pratande blev det paus, med BULLAR! Sedan så visade Julia oss runt lite på vår hemsida och datakillarna (Pontus och Micke) visade hemsidans olika funktioner. Efter allt det teoretiska så fick vi börja skriva och kolla runt på hemsidan själva!

Comments are closed.